Ordenament-Territorial-DA-Ensenat-ANA_2099200242_57179565_1500x1000

Carles Enseñat va afirmar que Andorra ja està preparada per ingressar al Fons Monetari Internacional (FMI) un cop ja ha desenvolupat el pla estadístic que se li exigia. "No disposàvem d'un sistema estadístic complet, cosa que ara ja tenim, i a partir d'això ja podem acreditar entrada a l'FMI, perquè la institució viu de les estadístiques que li donen els estats, i sense això nosaltres no podíem complir." El conseller general va indicar que el pla estarà acabat a finals d'any i "ja les podrem presentar a principis del vinent". De totes maneres, Enseñat va deixar clar la diferència entre "tenir la capacitat d'entrar a l'FMI i entrar a l'organisme", ja que per això "caldrà fer un debat important" que acabarà amb una discussió i una votació al Consell General. El conseller general de DA va definir l'FMI com "un òrgan avalador extern que acredita la capacitat estadística, de sistema de pagament, etc., dels països i és un aval exterior per acreditar davant del món però no obliga a res".

Carles Enseñat va afirmar que Andorra ja està preparada per ingressar al Fons Monetari Internacional (FMI) un cop ja ha desenvolupat el pla estadístic que se li exigia. «No disposàvem d’un sistema estadístic complet, cosa que ara ja tenim, i a partir d’això ja podem acreditar entrada a l’FMI, perquè la institució viu de les estadístiques que li donen els estats, i sense això nosaltres no podíem complir.» El conseller general va indicar que el pla estarà acabat a finals d’any i «ja les podrem presentar a principis del vinent». De totes maneres, Enseñat va deixar clar la diferència entre «tenir la capacitat d’entrar a l’FMI i entrar a l’organisme», ja que per això «caldrà fer un debat important» que acabarà amb una discussió i una votació al Consell General.

El conseller general de DA va definir l’FMI com «un òrgan avalador extern que acredita la capacitat estadística, de sistema de pagament, etc., dels països i és un aval exterior per acreditar davant del món però no obliga a res».