agia 2 El president del Col·legi de Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA), Jordi Galobardas, nega que s’exigeixin quantitats desproporcionades per renovar els contractes de lloguer. D’aquesta manera, el representant de l’organisme va respondre ahir a les afirmacions que va fer dijous el Raonador del Ciutadà, Marc Vila, que va manifestar que havia rebut queixes de llogaters que denunciaven abusos per part de propietaris, i que podien arribar a exigir fins a un 60% respecte al que estaven pagant fins ara. En declaracions al Diari, Galobardas nega que el mercat dels arrendaments estigui marcat per l’especulació. “Pensem que això no té cap veracitat i ho podem negar rotundament”, afirma el màxim dirigent de l’AGIA, que creu que la quarantena de denúncies que ha rebut el Raonador del Ciutadà per apujades del lloguer de manera desproporcionada s’han de situar “en perspectiva”. Malgrat que admet que la quantitat és “important”, també demana tenir en consideració que enguany “s’han renovat milers de contractes”. “Si es produïssin aquests augments, estaríem parlant d’una superbombolla i seria molt preocupant”, avisa. En tot cas, Galobardas veu bé que Vila hagi decidit obrir una investigació d’ofici per portar a les institucions un informe detallat sobre la problemàtica per accedir a l’habitatge. “Entenc que el Raonador està preocupat si rep 40 denúncies d’augments importants de lloguers, i trobo molt normal que vulgui investigar què passa”, expressa el president de l’AGIA, que al mateix temps demana no crear “alarmisme”. Assegura que des de l’associació vetllen perquè les condicions de renovació dels contractes s’adeqüin a la realitat. Si bé des de l’AGIA tenen constància de “molt pocs casos” de possibles abusos, Galobardas admet que té la “percepció” que el cost dels lloguers “van pujant”. En tot cas, no s’atreveix a precisar una quantitat en espera de publicar l’informe que està elaborant el Col·legi d’immobiliaris sobre la situació real dels arrendaments.

El president del Col·legi de Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA), Jordi Galobardas, nega que s’exigeixin quantitats desproporcionades per renovar els contractes de lloguer. D’aquesta manera, el representant de l’organisme va respondre ahir a les afirmacions que va fer dijous el Raonador del Ciutadà, Marc Vila, que va manifestar que havia rebut queixes de llogaters que denunciaven abusos per part de propietaris, i que podien arribar a exigir fins a un 60% respecte al que estaven pagant fins ara. En declaracions al Diari, Galobardas nega que el mercat dels arrendaments estigui marcat per l’especulació. “Pensem que això no té cap veracitat i ho podem negar rotundament”, afirma el màxim dirigent de l’AGIA, que creu que la quarantena de denúncies que ha rebut el Raonador del Ciutadà per apujades del lloguer de manera desproporcionada s’han de situar “en perspectiva”. Malgrat que admet que la quantitat és “important”, també demana tenir en consideració que enguany “s’han renovat milers de contractes”. “Si es produïssin aquests augments, estaríem parlant d’una superbombolla i seria molt preocupant”, avisa. En tot cas, Galobardas veu bé que Vila hagi decidit obrir una investigació d’ofici per portar a les institucions un informe detallat sobre la problemàtica per accedir a l’habitatge. “Entenc que el Raonador està preocupat si rep 40 denúncies d’augments importants de lloguers, i trobo molt normal que vulgui investigar què passa”, expressa el president de l’AGIA, que al mateix temps demana no crear “alarmisme”. Assegura que des de l’associació vetllen perquè les condicions de renovació dels contractes s’adeqüin a la realitat. Si bé des de l’AGIA tenen constància de “molt pocs casos” de possibles abusos, Galobardas admet que té la “percepció” que el cost dels lloguers “van pujant”. En tot cas, no s’atreveix a precisar una quantitat en espera de publicar l’informe que està elaborant el Col·legi d’immobiliaris sobre la situació real dels arrendaments.

El president del Col·legi de Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA), Jordi Galobardas, nega que s’exigeixin quantitats desproporcionades per renovar els contractes de lloguer. D’aquesta manera, el representant de l’organisme va respondre ahir a les afirmacions que va fer dijous el Raonador del Ciutadà, Marc Vila, que va manifestar que havia rebut queixes de llogaters que denunciaven abusos per part de propietaris, i que podien arribar a exigir fins a un 60% respecte al que estaven pagant fins ara.
En declaracions al Diari, Galobardas nega que el mercat dels arrendaments estigui marcat per l’especulació. “Pensem que això no té cap veracitat i ho podem negar rotundament”, afirma el màxim dirigent de l’AGIA, que creu que la quarantena de denúncies que ha rebut el Raonador del Ciutadà per apujades del lloguer de manera desproporcionada s’han de situar “en perspectiva”. Malgrat que admet que la quantitat és “important”, també demana tenir en consideració que enguany “s’han renovat milers de contractes”. “Si es produïssin aquests augments, estaríem parlant d’una superbombolla i seria molt preocupant”, avisa.
En tot cas, Galobardas veu bé que Vila hagi decidit obrir una investigació d’ofici per portar a les institucions un informe detallat sobre la problemàtica per accedir a l’habitatge. “Entenc que el Raonador està preocupat si rep 40 denúncies d’augments importants de lloguers, i trobo molt normal que vulgui investigar què passa”, expressa el president de l’AGIA, que al mateix temps demana no crear “alarmisme”. Assegura que des de l’associació vetllen perquè les condicions de renovació dels contractes s’adeqüin a la realitat.
Si bé des de l’AGIA tenen constància de “molt pocs casos” de possibles abusos, Galobardas admet que té la “percepció” que el cost dels lloguers “van pujant”. En tot cas, no s’atreveix a precisar una quantitat en espera de publicar l’informe que està elaborant el Col·legi d’immobiliaris sobre la situació real dels arrendaments.