Trobada Empresarial al Pirineu és una trobada d'empresaris que té lloc anualment a l'Alt Pirineu

Solbes: «Especificitats en àrees com el tabac…»

Solbes va explicar que si Andor­ra demana que es conservin especificitats en àrees com el tabac, «també la UE pot plantejar-li certs esforços». L’exministre amb els governs de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero hi va afegir que Europa avaluarà totes les particularitats que Andorra defensi, però «que algunes es consideraran i altres no», i va explicar que durant les negociacions «es buscarà que la relació sigui raonable». «Els règims fiscals divergents poden ser temporals, normalment no són permanents i van apropant-se al règim general». Amb tot, Solbes es va mostrar convençut que el Principat ha d’entrar dins del mercat europeu i va manifestar que el Brexit no ha d’afectar el dossier andorrà.
Solbes va debatre a la taula rodona Europa versus els Estats Units: encara som socis?, conjuntament amb Juan Verde, assessor econòmic i polític que va formar part de l’equip de campanya electoral de Barack Obama durant les eleccions presidencials dels Estats Units el 2008. En aquesta conferència, Solbes va destacar el rol que ha d’assumir Europa després del distanciament de l’actual president nord-americà, Donald Trump. «Els Estats Units han renunciat a jugar el seu paper de líder mundial i els europeus hem de començar a preocupar-nos per nosaltres mateixos.»

Solbes va explicar que si Andor­ra demana que es conservin especificitats en àrees com el tabac, "també la UE pot plantejar-li certs esforços". L'exministre amb els governs de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero hi va afegir que Europa avaluarà totes les particularitats que Andorra defensi, però "que algunes es consideraran i altres no", i va explicar que durant les negociacions "es buscarà que la relació sigui raonable". "Els règims fiscals divergents poden ser temporals, normalment no són permanents i van apropant-se al règim general". Amb tot, Solbes es va mostrar convençut que el Principat ha d'entrar dins del mercat europeu i va manifestar que el Brexit no ha d'afectar el dossier andorrà. Solbes va debatre a la taula rodona Europa versus els Estats Units: encara som socis?, conjuntament amb Juan Verde, assessor econòmic i polític que va formar part de l'equip de campanya electoral de Barack Obama durant les eleccions presidencials dels Estats Units el 2008. En aquesta conferència, Solbes va destacar el rol que ha d'assumir Europa després del distanciament de l'actual president nord-americà, Donald Trump. "Els Estats Units han renunciat a jugar el seu paper de líder mundial i els europeus hem de començar a preocupar-nos per nosaltres mateixos."

https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2017/06/17/solbes_avisa_sobre_les_especificitats_117441_1125.html