Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Principi d’acord per pujar el salari mínim al tomb del 5% el 2023

Principi d’acord per pujar el salari mínim al tomb del 5% el 2023

Principi d’acord per pujar el salari mínim al tomb del 5% el 2023

Els sindicats segueixen pressionant perquè aquest augment sigui extensiu a la resta de sous, mentre que la CEA defensa que cal pactar-ho amb convenis col·lectius

Tímid acord entre sindicats i patronal per acceptar l’augment de l’IPC dels salaris mínims sempre que la inflació se situï al voltant del 5% a final d’any, en la reunió del Consell Econòmic i Social celebrat aquest divendres al matí.L’acord, però no és total perquè els representants sindicals continuen exigint que aquest augment sigui sostingut durant 4 anys i en finalitzar aquest període s’incorpori una tretzena paga.

El secretari general de l’USDA, Gabriel Ubach ha advertit que «aquesta paga extra no haurà de ser una divisió del salari anual en tretze pagues sinó afegir-ne una més». Tampoc hi ha entesa en l’augment de tots aquells salaris que estan per sobre del mínim tal com exigeixen els sindicats, tot i que estarien disposats a negociar el cas dels més elevats.

La Confederació Empresarial d’Andorra, CEA, recomana de fer-ho a través de convenis col·lectius sectorials i en la mida que sigui possible, ja que no totes les empreses s’ho poden permetre; de fet asseguren que ja n’hi ha moltes que han previst augments pel 2023 del 3 i el 4% per tots els seus treballadors.La patronal és conscient que sense augments que vagin en consonància amb la inflació difícilment podran retenir el talent i l’experiència. No obstant això, el gerent de la CEA, Iago Andreu, ha deixat clar que de cap manera comparteixen que la manera d’aplicar-los sigui «via decrets i per obligació». Cal, insisteix, «promoure els convenis col·lectius i sectorials perquè no tots els sectors de l’economia tenen les mateixes circumstàncies i necessitats».

Ubach, per la seva banda, creu que «estem a anys lluny d’arribar a funcionar com la resta de països perquè no tenim comitès d’empresa establerts i només cal veure com ha anat el conveni col·lectiu de l’Hospital». En tot cas, Andreu s’ha expulsat la responsabilitat de sobre: «no som nosaltres qui ha de crear comitès d’empresa sinó els mateixos assalariats i si nosaltres expressem la voluntat de negociar amb representants dels treballadors, no poden dir que no ho fan per por a les conseqüències».

El sentiment, però, de pèrdua de poder adquisitiu és compartit tant per la CEA com pels sindicats provocat tant per l’augment del cost de l’habitatge com per la inflació d’aquest darrer any.

TEXTO PROPIETAT: https://www.altaveu.com/actualitat/economia/principi-acord-pujar-salaris-minim-tomb-5-2023_43180_102.html