Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

200.000 euros més per al tercer vol

200.000 euros més per al tercer vol

200.000 euros més per al tercer vol

El Govern demana a les empreses que comprin 1.333 bitllets per assegurar la viabilitat d’una ruta entre setmana amb Madrid

El vol intersetmanal a Madrid requerirà l’ajut del sector empresarial. En una reunió mantinguda ahir entre el Govern i els sectors econòmics –amb presència de la CEA, la Cambra de Comerç, la Unió Hotelera, l’EFA o les agències de viatges, entre d’altres– l’executiu va fer saber que les empreses hauran d’aportar 200.000 euros per assegurar la viabilitat econòmica del tercer vol que unirà l’aeroport Andorra-la Seu amb Madrid. Una inversió que es traduiria en un total de 1.333 bitllets, segons van explicar fonts del sector empresarial.

“El ministre Gallardo ens ha informat que hi ha aquesta possibilitat [d’un tercer vol] condicionada al fet que l’empresariat compri una sèrie de bitllets per poder fer-ho rendible”, va assegurar ahir el president de la CEA, Gerard Cadena, en finalitzar la reunió. De fet, des de la patronal es va veure amb bons ulls aquesta opció sempre que els bitllets que s’adquireixin per part de les empreses tinguin certa flexibilitat, és a dir, que siguin bitllets oberts. Segons Cadena, el més probable és que aquest tercer vol a Madrid sigui els dimecres. “La percepció ha estat molt positiva perquè augmenta les freqüències i multiplica les possibilitats de connectar Andorra amb el món; és una opció bastant probable que hi hagi interès d’aquest vol en jornada laboral”, va destacar Joan Tomàs, secretari tècnic de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA).

Oferir paquets tancats
En aquest sentit, des del sector privat es va apuntar que aquest vol intersetmanal permetria captar tant un perfil turístic que allargués la seva estada fins al cap de setmana, així com un perfil més empresarial que permeti connectar millor el Principat amb la capital espanyola. “Estem parlant d’un perfil de poder adquisitiu una mica més alt”, va destacar el president de la Unió Hotelera, Jordi París, que també es va mostrar favorable a la proposta presentada pel ministre d’Economia i Presidència, Jordi Gallardo.

Una de les possibilitats que algunes de les empreses estan estudiant és aprofitar la compra d’aquests bitllets per oferir-los amb paquets tancats. “La idea és que quan compres tiquets per avançat cal paquetitzar-los, així que estem treballant en aquesta opció”, va asseverar el president de la Unió Hotelera, que també va explicar que els propers dies es treballarà amb el sector de l’esquí per veure si es podria complementar l’oferta del vol i l’hotel, també amb un forfet. Per la seva banda, el president de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra (AAVVA), Jaume Escoda, va reconèixer que “és una de les possibilitats; ho preveu la Unió Hotelera i podria ser interessant per a nosaltres; ho he d’avaluar amb la comissió”, va destacar Escoda, que es va posicionar favorablement a ampliar la connexió entre el Principat i Madrid perquè “tot el que sigui sortida o entrada al país directament o indirectament és interessant per a nosaltres”, tot i que va remarcar que cal estudiar fins a quin punt podran contribuir amb la compra de bitllets. De fet, aquesta és una de les qüestions que s’hauran de tractar en la reunió programada per d’aquí a quinze dies, en la qual les empreses hauran de traslladar quina quantitat de vols podran arribar a adquirir de forma anticipada.

TEXTO PROPIETAT: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/10/28/200_000_euros_dels_privats_per_tercer_vol_madrid_209676_1125.html