Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Andorra, gran oportunitat per a empreses que usin blockchain

Andorra, gran oportunitat per a empreses que usin blockchain

Andorra, gran oportunitat per a empreses que usin blockchain

Les empreses que tinguin com a base la tecnologia blockchain i de llibre registre distribuït tenen a Andorra una gran oportunitat de negoci. Així s’ha posat de manifest si més no avui en la jornada organitzada per l’Associació Andblockchain a l’Auditori Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, una jornada per donar a conèixer l’amplitud legal de la modificació de la Llei de serveis de confiança electrònica, aprovada l’abril del 2021 i també de la Llei de contractació electrònica del 2014, l’embrió de tota la legislació posterior, que s’ha completat amb la Llei d’actius virtuals, aprovada el juny passat, i amb la d’economia digital, emprenedoria i innovació, encara a tràmit parlamentari.

Tot aquest desplegament legislatiu, emmarcat dins “d’una estratègia de diversificació en la qual l’economia digital té un pes important”, han fet d’Andorra “un petit país amb grans oportunitats”, tal com ha destacat el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Marc Galabert, que ha recordat que amb la modificació de la Llei de serveis de confiança electrònica el que es fa “és donar seguretat jurídica  a tots els negocis que tinguin la tecnologia blockchain com a base”. Així mateix, Galabert ha destacat la importància de la jornada, ja que serveix perquè “els negocis que arriben al país i que normalment ho fan per la via de bufets d’advocats, economistes i d’altres tinguin aquest coneixement perquè puguin donar les informacions necessàries a les empreses per establir-se al país”.

Per la seva part, l’advocat i expert legal del projecte EBSI de la Comissió Europea, Ignacio Alamillo, ha agraït especialment l’aposta que ha fet Andorra “per ser un laboratori legislatiu” i ha apuntat que els debats que hi va haver al Principat, avui estan en el si de la UE. Alamillo ha afirmat que “el que aquí s’ha legislat, ara s’està legislant a la UE; i la llei andorrana s’ha fet servir per sustentar la posició de la Comissió Europea en el debat actual”.

L’expert, que ha explicat que a la UE s’està treballant “a utilitzar el blockchain públic per tal de poder oferir serveis purament administratius”, ha incidit també en la importància de la seguretat jurídica, que “ve donada perquè tenim noves institucions jurídiques que permeten garantir millor l’acompliment d’obligacions jurídiques de blanqueig de capitals, per exemple”. I ha apuntat que “la identificació n’és un exemple molt bo”.

 

TEXTO PROPIETAT: https://www.bondia.ad/economia/andorra-gran-oportunitat-empreses-que-usin-blockchain