Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Andorra signa un conveni per eliminar la doble imposició amb Croàcia

Andorra signa un conveni per eliminar la doble imposició amb Croàcia

La firma s’ha realitzat en el marc de les Reunions anuals del Fons Monetari Internacional (FMI) celebrades a Washington

Andorra signa un conveni per eliminar la doble imposició amb Croàcia

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, i el ministre de Finances croat, Marko Primorac, van signar ahir divendres el Conveni entre el Principat d’Andorra i la República de Croàcia per eliminar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i el capital i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal (CDI), segons informa l’executiu en un comunicat. La signatura es va realitzar en el marc de les Reunions anuals del Fons Monetari Internacional (FMI), que se celebren fins al 16 d’octubre a Washington. Un cop signat el conveni per ambdues parts es trametrà al Consell General per a l’aprovació parlamentària i als coprínceps per a informació.

Govern recorda que les negociacions d’aquest conveni van començar el març del 2021 en el marc d’una reunió entre els ministeris de Finances andorrà i croat. A l’octubre d’aquell any, la Secretaria d’Estat andorrana d’Afers Financers Internacionals va rebre la sol·licitud del ministre de Finances croat per iniciar les negociacions. Els primers contactes entre els equips tècnics van començar durant els primers mesos del 2022 engegant-se les negociacions en una única ronda presencial a Andorra entre l’11 i el 15 de juliol del 2022, on el text final es va tancar i rubricar per part dels caps de delegació.

Ara són 13 els convenis negociats per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal amb països com els Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal, Xipre, San Marino, Hongria, República Txeca i els Països Baixos. Resten pendents de tràmits de signatura i ratificació perquè estiguin en vigor els de Països Baixos, República Txeca, Hongria i Croàcia.

En finalitzar la signatura del CDI, Jover i Primorac van mantenir una reunió a la capital estatunidenca destacant la bona relació entre Andorra i Croàcia bilateralment. A més van intercanviar impressions sobre la situació internacional, marcada pel conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Per altra banda, l’executiu recorda que la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va visitar oficialment Croàcia a l’abril per reunir-se amb les màximes autoritats croates amb l’objectiu de reforçar la cooperació entre Andorra i el país balcànic i en el marc del desplaçament van signar un protocol d’entesa i cooperació.

Pel que fa al portaveu de l’executiu, l’agenda de treball de divendres a Washington es va completar amb una reunió entre la delegació andorrana i una delegació del Banc Central Europeu, encapçalada pel membre del consell executiu del banc, Fabio Panneta, i completada per la directora general de relacions internacionals, Isabel Vansteenkiste, i pel cap de l’oficina de representació, Rasmus Rueffer, segons destaca Govern. Així mateix, la delegació andorrana es van reunir amb la delegació de Portugal i amb la delegació de Romania. Alhora s’han mantingut reunions amb els ministres de Finances de Països Baixos, Luxemburg i Bèlgica, membres de la mateixa circumscripció.

Jover també va participar en la sessió plenària de les Reunions Anuals del Fons Monetari Internacional, que es va celebrar també a la capital estatunidenca.

TEXT PROPIETAT: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/10/15/andorra_signa_conveni_per_eliminar_doble_imposicio_amb_croacia_208940_1125.html