Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Andorra Turisme destina 796.000 euros al Shopping Festival

Andorra Turisme destina 796.000 euros al Shopping Festival

Andorra Turisme destina 796.000 euros al Shopping Festival

L’Andorra Shopping Festival arriba a la novena edició com un esdeveniment «consolidat» que ajuda a desestacionalitzar el turisme i a impulsar el comerç del país, tal com ha manifestat aquest matí el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres. Enguany, el context inflacionista ha obligat a incrementar el pressupost fins a 796.000 euros. «És un any de moltíssima incertesa econòmica, una incertesa per la gent, que es decideix a última hora», ha observat Torres. Per aquest motiu, Andorra Turisme ha apostat per fer «una campanya d’un mes molt potent» que aglutinarà el 62% del pressupost, mentre que el 32% restant es destinarà a les activitats de l’esdeveniment.

Les jornades de shopping se celebraran durant els tres primers caps de setmana de novembre, una data que Andorra Turisme ha consensuat amb la Cambra de Comerç i diferents actors econòmics, com ara el sector hoteler. En aquest sentit, Torres ha assenyalat que s’ha optat per desplaçar l’acte una setmana, ja que durant el pont de Tots Sants «ja tindrem l’afluència correcta de visitants». A més, coincidirà amb el pont de l’Almudena a Madrid i el dia de l’Armistici a França, el que ha d’afavorir rebre visitants d’aquests destins.

Tot i la incertesa, Torres ha afirmat que «tenim un bon feedback» i que espera mantenir l’afluència de l’any passat, quan el país va rebre 523.000 visitants durant el Shopping Festival, superant les expectatives inicials. Així mateix, Torres ha detallat que en la darrera edició els visitants van puntuar l’esdeveniment amb un 8,3, mentre que l’estada al país va aconseguir un 8,7. De fet, el Shopping Festival no ha fet més que incrementar el nombre de participants: des que es va posar en marxa el 2013, els han incrementat en un 13%.

Música, gastronomia i promocions
El ministre de Turisme ha posat en relleu que les activitats que més agraden al públic són els concerts i la música al carrer, la gastronomia i les promocions i activitats que impulsen els mateixos comerços. Per aquest motiu, la directora de Màrqueting i Comunicació, Noemí Pedra, ha celebrat que aquest any, no només es mantindran els espectacles itinerants, sinó que es recuperaran activitats que la pandèmia havia congelat, com ara els tallers infantils. D’altra banda, l’aposta del país per la gastronomia es confirma amb la celebració, un any més, de l’Andorra a taula, mentre que se sumen noves iniciatives, com els espectacles de teatre i dansa que acolliran els museus.

Andorra Mountain Music
«No hem tingut cap mena de comunicació oficial ni oficiosa segons s’estava intentant programar un altre esdeveniment». Amb aquesta afirmació, Torres ha negat que se li hagi comunicat l’organització d’un festival alternatiu que comprometi l’Andorra Mountain Music i ha reiterat es continuarà treballant en la mateixa línia per oferir un festival «de primera qualitat, amb grans artistes i ubicacions premium perquè la gent el pugui gaudir». En aquesta línia, ha apuntat que la previsió és que se celebri durant els últims caps de setmana de març, fent-lo coincidir amb la final de la copa del món d’esquí, i que s’ubiqui a l’aparcament del Tarter.

TEXTO PROPIETAT: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/10/18/andorra_turisme_destina_796_000_euros_andorra_shopping_festival_209104_1125.html