Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

El Govern signa el conveni d’estalvi energètic amb els sectors empresarials

El Govern signa el conveni d’estalvi energètic amb els sectors empresarials

El Govern signa el conveni d'estalvi energètic amb els sectors empresarials

Els sectors empresarials i el Govern ja han signat l’acord per fomentar l’estalvi energètic, unes mesures que l’executiu porta treballant des del mes de setembre i que ja va anunciar la setmana passada. Entre d’altres, hi ha la regulació de les temperatures als interiors o la limitació dels enllumenats exteriors.

L’objectiu del conveni és que les empreses s’uneixin a l’estalvi energètic per assolir l’objectiu d’estalviar un 15% de l’energia. En aquest sentit, la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha destacat que “Andorra compta amb un consum estacional centrat en la temporada alta d’hivern”, motiu pel qual considera que encara hi ha marge per assolir l’objectiu marcat.

D’altra banda, Calvo ha detallat que el text legal que farà que la implementació d’aquestes mesures sigui obligatòria estarà llest en les pròximes setmanes i s’espera que la seva aprovació sigui efectiva cap al desembre. A més, el text inclourà sancions per a aquelles empreses que no compleixin amb les mesures i la possibilitat d’anar ampliant-les en el cas que sigui necessari. De fet, la ministra ha detallat que es crearà una taula de seguiment del conveni.

Responsabilitat del sector empresarial
Per la seva banda, els diferents representants dels sectors empresarials han assegurat que ja fa setmanes que estan aplicant mesures d’estalvi per intentar contribuir a assolir l’objectiu fixat pel Govern. El president de la CEA, Gerard Cadena, ha destacat que “som conscients que tots els sectors estan fent esforços, també el sector de l’esquí”. De fet, Calvó ha reconegut que les pistes a més de reduir la velocitat dels remuntadors o el tancament de pistes en dies de menys afluència també estudien aplicar mesures d’autoconsum o pactar amb FEDA quan es produirà la neu artificial, en el cas d’un tall de subministrament per part dels països veïns.

TEXTO PROPIETAT: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/10/18/el_govern_signa_conveni_estalvi_energetic_amb_els_sectors_empresarials_209106_1125.html