Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Comprar els actius de l’antiga BPA fa millorar el ràting a Crèdit Andorrà

Comprar els actius de l’antiga BPA fa millorar el ràting a Crèdit Andorrà

Comprar els actius de l’antiga BPA fa millorar el ràting a Crèdit Andorrà

La qualificació que atorga Fitch al banc verd, però, com la de MoraBanc (BBB- amb perspectiva estable en tots dos casos) es manté lleugerament per sota de la valoració que fa d’Andbank (BBB estable)

Malgrat continuar per sota d’Andbank, que manté un ràting en el llarg termini de BBB que tampoc és per tirar coets, Crèdit Andorrà millora una mica la nota que li dona Fitch Ratings gràcies a l’adquisició dels actius de l’antiga BPA. Vaja, annexionant el que li ha convingut de Vall Banc. D’aquesta manera, el banc verd es manté en BBB- però hi afegeix la perspectiva positiva, el que el fa estar a un saltiró de retirar el negatiu de la nota.

Les dues entitats bancàries han fet públiques aquest dijous les qualificacions atorgades per Fitch. D’aquesta manera, la qualificadora ha refermat a Crèdit Andorrà el ràting a llarg termini BBB- i n’ha millorat la perspectiva a estable. L’agència ha valorat molt positivament la culminació de la fusió de Vall Banc i la integració operativa d’ambdues entitats.

Sempre segons la versió de Crèdit Andorrà, Fitch destaca que “la fortalesa del banc a Andorra es reforçarà encara més amb l’adquisició de Vall Banc, que es traduirà en una major quota de mercat nacional i més capacitat de generació de beneficis”. L’informe, manté l’entitat verda, també destaca una “adequada capitalització” del banc i la seva sòlida posició de liquiditat.

El ràting de Crèdit Andorrà reflecteix l’opinió de Fitch que el banc dirigit per Xavier Cornella continuarà millorant la rendibilitat gràcies a l’adquisició de Vall Banc, l’increment orgànic del volum de negoci i la tendència positiva dels tipus d’interès, i fa èmfasi en la posició de lideratge en banca comercial i banca privada a la plaça andorrana, encara més reforçada arran de l’adquisició de Vall Banc.

De la seva banda, Fitch Ràtings ha elevat la perspectiva d’Andbank a estable i ha confirmat la qualificació creditícia a llarg termini de BBB. Segons l’agència de qualificació, la revisió a l’alça respon a una previsible millora “dels beneficis i de la rendibilitat de l’entitat gràcies a l’expansió dels volums en el negoci de banca privada i a la seva capacitat per a absorbir els riscos crediticis”. En el seu informe, Fitch valora la capitalització “satisfactòria” d’Andbank, la seva presència internacional -amb una escala comercial major que la dels seus competidors andorrans- i la seva adequada dimensió a Andorra. A més, destaca els seus sòlids beneficis, la qualitat dels seus actius, les elevades provisions i les garanties sobre els préstecs.

Finalment, la qualificació de MoraBanc es manté en BBB- i també roman intacta la perspectiva que se situa en estable. L’informe de l’agència, en aquest cas, destaca la fortalesa del banc reflectida en un balanç fort per poder afrontar possibles escenaris econòmics adversos, amb una estructura de capital còmoda. Una gestió conservadora amb una exposició moderada al risc amb uns actius de qualitat, una eficiència i una solvència que Fitch situa per sobre de la resta de bancs andorrans, han estat clau per incrementar el benefici per cinquè any consecutiu.

Fitch Ratings ressalta el bon posicionament de MoraBanc a Andorra, reforçat per l’adquisició de BancSabadell d’Andorra i també el creixement que registra en els darrers anys a nivell internacional en gestió de banca privada, especialment a Miami i Zuric, i que aporta un alt grau de resiliència al banc amb capacitat per generar beneficis estables en el temps.

TEXTO PROPIETAT: https://www.altaveu.com/actualitat/empreses/estacions-esqui-constaten-bon-ritme-comercialitzacio-forfet-conjunt_42576_102.html