Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Espanya tallarà demà el subministrament elèctric a Andorra unes hores

Espanya tallarà demà el subministrament elèctric a Andorra unes hores

Espanya tallarà demà el subministrament elèctric a Andorra unes hores

Red Eléctrica Española ha avisat aquest matí a FEDA que demà hi haurà un nou tall en el subministrament d’electricitat, segons ha informat la companyia. La titular de Medi Ambient, Sílvia Calvó, s’ha referit en una entrevista a Ràdio Nacional al tall i ha destacat que la població no notarà res perquè Espanya deixi de proveir energia perquè «estem preparats» i es tornarà a activar el pla de contingència de FEDA, com en els dos talls anteriors. I ha recalcat que la gent «pot estar tranquil·la» perquè tindrà llum igualment però que no perquè no es noti res s’ha deixar d’adoptar mesures per aconseguir estalviar energia. 

La ministra ha insistit que Espanya està tallant el subministrament cap a Andorra i d’altres països per motius tècnics perquè s’està preparant per a un hivern «complicat» amb tasques de manteniment a les centrals que obliguen a deixar d’enviar energia en els moments de pic de consum al territori veí. I ha afirmat que no creu que hi hagi talls més sovint des d’Espanya durant l’hivern perquè precisament s’estan preparant tècnicament per evitar-los «però no sabem que passarà del costat francès».

Sílvia Calvó ha comentat en l’entrevista al programa Els Matins de la Nacional que amb l’arribada dels mesos de fred la situació a França serà més complicada perquè molta electricitat prové de nuclears i tenen centrals en manteniment i quan arribi el consum màxim no se sap què passarà. I ha recordat que el govern gal està avisant des de fa mesos a la població que s’ha d’estalviar energia i que hi pot haver talls de llum. 

Texto Propiedad: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/10/12/espanya_tallara_subministrament_electric_unes_hores_dema_208750_1125.html