Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Jover dona la raó al Copríncep: “S’han fet molts pisos però no els que necessita la gent”

Jover dona la raó al Copríncep: “S’han fet molts pisos però no els que necessita la gent”

Jover dona la raó al Copríncep: “S’han fet molts pisos però no els que necessita la gent”

El Govern prorrogarà de forma automàtica i sense cap mena de gestió fins a finals del 2023 els ajuts al lloguer atorgats enguany

El portaveu del Govern, Eric Jover, ha compartit les declaracions del Copríncep Episcopal, Joan Enric Vives, sobre la problemàtica de l’habitatge. Des de l’executiu es reconeix que, malgrat les mostres construccions dels darrers temps, poques realment són per al ciutadà mitjà. En aquest sentit, ha defensat que “apliquem diferents palanques” per buscar solucions. Una d’aquestes són els ajuts al lloguer. Els atorgats el 2022, ha anunciat, es prorrogaran de forma automàtica sense que el beneficiari hagi de fer cap tràmit.

Inicialment, tenien una durada fins al pròxim 31 de desembre. Des del Govern, però, es vol “tenir en compte la situació del mercat de lloguer residencial” i es persegueix “l’objectiu de garantir que les persones puguin continuar fer front a la despesa del seu habitatge”. Per això, a tothom se’ls allargarà automàticament l’ajut fins a finals del 2023.

No obstant aquesta pròrroga, el Govern podrà dur a terme totes les comprovacions que consideri necessàries per verificar que se segueixen complint els requisits que van originar el dret a percebre qualsevol dels ajuts esmentats. Si s’evidencia que la situació personal o familiar del beneficiari ha canviat, es retirarà la mesura.

Preguntat sobre les declaracions de Vives, Jover ha volgut destacar que “van en la línia de les accions que hem fet i de les preocupacions de la ciutadania”. I ha reconegut que, sí, en els darrers anys, “s’han fet moltes construccions però no totes de la tipologia que necessita la majoria de la població”. Per això, “tan sols puc estar-hi d’acord” amb les paraules del Copríncep.

Jover ha volgut defensar, però, l’actuació del Govern. “Estem amb diferents palanques”, ha assegurat, al mateix temps que ha remarcat que “sempre hem dit que és una problemàtica complicada que es retroba a molts llocs on hi ha molta activitat econòmica”. Per això, ha assegurat que “fem moltes mesures per poder ajudar als ciutadans a mitigar la problemàtica”.

TEXTO PROPIETAT: https://www.altaveu.com/actualitat/afers-socials/jover-dona-rao-coprincep-s-fet-molts-pisos-pero-no-necessita-gent_43305_102.html