Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Només tres bancs operaran al país a partir del 14 de novembre

Només tres bancs operaran al país a partir del 14 de novembre

Només tres bancs operaran al país a partir del 14 de novembre

Si no hi ha canvis en el calendari previst, MoraBanc absorbirà legalment BSA Banc a principi del mes que ve i el segon cap de setmana es farà la integració tecnològica; per ara es mantindran totes les oficines però durant el 2023 hi haurà unificacions parroquials

Si no hi ha canvis en el calendari previst, MoraBanc absorbirà legalment BSA Banc a principi del mes que ve i durant el segon cap de setmana -de l’11 al 13- es farà la integració tecnològica i el canvi de retolació de les oficines, amb la qual cosa a partir del 14 de novembre el groc de l’antic Sabadell quedarà tenyit de blau per la històrica entitat dels Mora i els Aristot i a partir de llavors només tres entitats bancàries operaran al país.

Els clients de la banca en línia de BSA Banc ja hauran notat els darrers dies, en accedir als seus dispositius, que se’ls avisa del canvi de plataforma i de la necessitat de facilitar les dades a MoraBanc per tal d’anar-se habituant a l’entorn del banc absorbent. Això només és un dels passos que s’aniran fent. Malgrat que, evidentment, MoraBanc marcarà tota la política empresarial, ja sembla clar que alguns dels productes de BSA Banc quedaran integrats en la cartera de propostes del nou conglomerat empresarial que, d’entrada, ni tancarà oficines -sí que passarà més endavant- i no preveu dur una política d’acomiadament inicialment molt severa.

De fet, segons que han indicat les fonts, MoraBanc ha tingut els darrers mesos una trentena de baixes, la majoria voluntàries i d’altres per algunes -poques- prejubilacions. Alguns llocs destacats que havien quedat vacants a l’entitat blava, per exemple, perquè alguns dels seus bancaris han marxat del país ja han estat substituïts per persones de perfil similar procedents de BSA Banc, on des de l’anunci de la seva absorció també hi ha hagut algunes sortides i, sobretot, el que no s’ha fet és renovar personal eventual. El Sabadell s’ha apartat del tot des de la venda de les accions, és clar, però també és cert que quan ha convingut, segons les fonts, des del punt de vista tècnic ha donat el suport escaient.

Uns quants dies abans de la integració tecnològica, que com s’ha dit està prevista per al segon cap de setmana de novembre, es preveu que hi hagi la fusió per absorció legal de BSA Banc -que serà liquidada- per part de MoraBanc. Posteriorment hi haurà el cap de setmana de la integració tecnològica que també s’aprofitarà per fer el canvi de retolació. El 14 de novembre tot hauria de ser de color blau, almenys de portes en fora. Les oficines s’aniran adequant a poc a poc, sobretot aquelles que tinguin llarga continuïtat.

OFICINES

D’entrada no es tancarà cap oficina. De moment, cal prendre bé la mida a qüestions com el nou programari -pel que fa a tots els empleats procedents de BSA Banc- o amollar bé la banca en línia, que no és evident, segons les fonts. Una vegada l’adaptació del personal sigui l’eficient, s’hauran d’adoptar altres decisions estratègiques. Sí que sembla que durant el 2023 pot ser que es tanquin oficines. O, que s’unifiquin i en aquelles parròquies fora del centre del país que MoraBanc i BSA Banc tinguin oficina pròpia cadascú en quedi una de sola.

Hores d’ara, segons les fonts consultades, no està clar si l’oficina que quedarà inoperativa -es fa esment a les de la Massana, Encamp, el Pas de la Casa i Sant Julià- serà sempre la de l’entitat absorbida. Cal analitzar molts factors. Des de la dimensió del local o el règim de titularitat del mateix. És a dir, si es tracta d’un immoble de propietat o arrendat i, si és el cas que es tracta d’un lloguer, a quin preu i per quina durada del contracte, per esmentar algunes qüestions a tenir en compte.

Una oficina que a priori tindria tots els números de ser suprimida, la de BSA Banc a l’avinguda Meritxell just enfront de la seu central de MoraBanc d’entrada, i durant uns quants mesos, continuarà funcionant. Entre altres coses perquè el quarter general dels Mora i els Aristot ha de sotmetre’s a un rentat de cara més o menys exhaustiu i es tindrà les instal·lacions de BSA Banc, just al davant, com una mena de vàlvula d’escapament.

I, d’entrada, també continuaran les oficines de BSA Banc a Príncep Benlloch, i aquesta pot tenir un llarg recorregut. I les instal·lacions que fins ara operen com a seu central dels hereus del Sabadell al Fener d’Escaldes. Caldrà veure l’evolució d’aquesta i si al final els seus clients, en funció de variables diverses, acaben confluint entre les actuals instal·lacions de MoraBanc a l’avinguda Meritxell i a la plaça Coprínceps d’Escaldes.

El que és clar és que, si no hi ha canvis de darrera hora, aquell que el dia 11 de novembre marxi de cap de setmana deixant rètols de BSA Banc el dilluns següent se’ls hauria de trobar ja canviats a MoraBanc i que, a partir de llavors i mentre no hi hagi cap més variació, els usuaris bancaris del Principat podran triar entre tres opcions, de les cinc que hi havia no fa pas gaire més d’un any.

TEXTO PROPIETAT: https://www.altaveu.com/actualitat/empreses/nomes-tres-bancs-operaran-pais-partir-14-novembre_42900_102.html