Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Saetde gestionarà una temporada d’hivern més els pisos del comú a la Solana del Pas

Saetde gestionarà una temporada d’hivern més els pisos del comú a la Solana del Pas

Saetde gestionarà una temporada d’hivern més els pisos del comú a la Solana del Pas

L’empresa abonarà un cànon a la corporació de 51.480 euros durant sis mesos, que recuperà amb el lloguer que cobrarà als 54 treballadors que es podran beneficiar dels immobles

Sense sorpreses. Tal com ja va succeir en anteriors hiverns, Saetde tornarà a gestionar els pisos que el comú d’Encamp té a la Solana del Pas de la Casa. La societat els destinarà per a l’allotjament de fins a 54 dels seus treballadors, contractats per a la temporada de neu. La corporació els ha adjudicat per un import global de 51.480 euros.

De fet, aquest serà el cànon que pagarà pels sis mesos de gestió l’empresa responsable del domini esquiable de la parròquia. Els diners els recuperarà del lloguer que cobrarà als seus inquilins: 440 euros pels apartaments d’una habitació, 605 pels de dues i 770 pels de tres. El comú, en aquest cas, ha aplicat un increment del 10% en comparació al preu que es va cobrar l’any passat.

El plec de bases ja marcava una ocupació màxima per evitar que es convertissin en pisos pastera. Així, cadascuna de les habitacions podrà tenir un màxim de dos temporers. Per tant, tenint en compte que hi ha cinc apartaments amb una estança, vuit de dues i dos de tres, el total de persones que es podran beneficiar d’aquest allotjament ascendeix a únicament 54.

Els quinze immobles són propietat del comú des que, ara fa uns anys, es va rescindir el contracte amb Gevivasa. Era l’empresa que gestionava els blocs de la Solana del Pas que la corporació havia impulsat per donar resposta a les dificultats per trobar habitatge que llavors es vivia a la localitat fronterera. El projecte, però, no va acabar de tenir prou demanda i, finalment, es va optar per trencar l’acord. La societat es va quedar una part dels pisos per vendre’ls i el comú la resta, que des de fa uns anys es posen a lloguer durant la temporada d’hivern.

TEXTO PROPIETAT: https://www.altaveu.com/actualitat/parroquies/saetde-gestionara-temporada-hivern-mes-pisos-comu-solana-pas_43281_102.html