Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Twitter de pagament

Twitter de pagament

Twitter de pagament

Quina pot ser la motivació per pagar uns 100 euros a l’any per verificar el compte de Twitter? Aquesta pregunta circula entre milions i milions d’usuaris de la xarxa social d’informació per excel·lència de l’actualitat, després de la sorprenent compra per part d’Elon Musk.

Segons sigui el punt de vista de l’anàlisi, la resposta pot ser una o una altra, sobretot si entenem que Twitter és avui una plataforma majoritàriament conflictiva, on aquella idea original de compartir informació i debatre idees es va subvertir fins a arribar al Twitter actual, un espai eminentment endogàmic on s’ha de tolerar, per una banda, ‘trolls’ odiosos que només es limiten a provocar o insultar directament i, per altra banda, legions d’infumables benpensants que, alimentant l’ego gràcies a aplaudidors de tota mena, practiquen el més infame esport d’aquests temps: la cancel·lació. I ‘spam’, molt d’‘spam’…

Elon Musk va ser molt clar, quan va començar a negociar-se la compra de Twitter: s’havia de quantificar el nombre de bots (usuaris que no existeixen, simples robots de generació i replicació de continguts) i s’havia de donar a la xarxa un indubtable sentit comercial. Referent al primer objectiu, han començat a filtrar-se evidències que Twitter, durant el regnat de Jack Dorsey, era per moments un simple instrument al servei del Partit Demòcrata americà que, per caràcter transitiu, va servir com a caixa de ressonància de tota la ideologia ‘woke’, monopòlica als últims temps. No per res el primer acomiadament en aquest nou Twitter ha estat el de la responsable de la cancel·lació del famós compte de Donald Trump i de tants altres que gosaven de defensar l’expresident. Per altra banda, i vinculat directament al primer tema, era la necessitat de desenvolupar un nou aspecte comercial publicitari que permeti un retorn esperable dels 44.000 milions que va costar la nova joguina de Musk, ja que Twitter ara ha de ser un negoci i semblaria que el seu nou propietari no juga per cap partit polític.

“I a Andorra? Aquí crec que se sentirà molt l’efecte que comentava alguns paràgrafs enrere, que els comptes verificats tindran un plus de qualitat, sobretot per les empreses i professionals independents que vulguin promocionar-se fora del país. I pels polítics, ja que serà l’única arma contra la suplantació, un cop que l’entorn estigui verificat”

És per això que la idea d’en Musk de voler cobrar 8 euros al mes pel compte verificat, dins del programa Twitter Blue, amb més que segurs nous serveis que tindrà el fet de pertànyer a aquest segment (la tan esperada funció d’edició?), té tot el sentit del món, ja que les conseqüències seran immediates: en primer lloc, si la verificació està vinculada a un telèfon mòbil, serà més difícil que les hordes de trolls gratis embrutin la plataforma tal com estan fent ara, perquè el fet de ser verificat donarà un «estatus de confiança» i crearà una categoria específica dins de la xarxa, deixant de banda que la vinculació a un telèfon complicarà la generació massiva de comptes zombis. L’altra és la que probablement provocarà en el mitjà termini: els comptes verificats començaran a agrupar-se als debats, amb la qual cosa qui vulgui participar-hi segurament tindrà la pressió del grup de tenir el nou estatus, a més a més de ser la garantia d’identitat d’aquells que es considerin influenciadors. I, per últim, Twitter és la xarxa més infrautilitzada al que fa a serveis, amb la qual cosa, de la mateixa manera que va fer al seu àmbit Spotify, estic convençut que el futur Twitter oferirà tants avantatges que qui realment busqui treure profit professional, o veritablement informatiu, acabarà pagant la quota, que no puja més que el preu d’un gin tònic mal servit.

No puc deixar de mencionar, com a professional del sector, que el fet que en Musk tregui el màxim de la seva capacitat a tot la bastimentada publicitària, actualment raquítica i poc desenvolupada, ens donarà un bon nou espai on treballar… de cara als usuaris no verificats, per descomptat, ja que els socis de Twitter Blue estan lliures de publicacions patrocinades.

Sigui com sigui, la compra de Twitter per Elon Musk és una bona notícia. Podem esperar, si manté les seves declaracions, que garantirà per sobre totes les coses la llibertat d’expressió, quelcom que «l’anterior Twitter» ja no podia fer. La política i l’activisme seguiran segurament trobant espais a la plataforma, però ja no haurien de funcionar els atacs organitzats de cancel·lació als que ja estàvem acostumats. I el periodisme independent serà un dels sectors més beneficiats, ja que aquests professionals segurament adheriran massivament a la verificació dels seus comptes, sigui per la qualitat que donaran a les seves publicacions o a la més que segura millora del servei «Tipping» (propines, competència de Patreon).

I a Andorra? Aquí crec que se sentirà molt l’efecte que comentava alguns paràgrafs enrere, que els comptes verificats tindran un plus de qualitat, sobretot per les empreses i professionals independents que vulguin promocionar-se fora del país. I pels polítics, ja que serà l’única arma contra la suplantació, un cop que l’entorn estigui verificat.

TEXTO PROPIETAT: https://www.altaveu.com/opinio/twitter-pagament_43309_102.html