Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

El 96% dels clients de BPA han recuperat els diners

El 96% dels clients de BPA han recuperat els diners

El 96% dels clients de BPA han recuperat els diners

La presidenta de l’AREB, Sílvia Cunill, ha afirmat aquest matí davant de la comissió legislativa de finances que el 96% dels clients de BPA han pogut ser traspassats després de ser considerats aptes i han recuperat «fins l’últim cèntim dels seus dipòsits». La xifra representa el 85% dels fons inicials de l’entitat intervinguda. Per Cunill, es tracta d’un resultat molt bo gràcies a un procés de resolució que ha definit com una «història d’èxit pel sistema financer i per Andorra». Actualment s’estan encara analitzant les 29 aportacions de documentació que s’han presentat els darrers mesos i que, si s’escau, podrien comportar una darrera resolució de l’AREB pel traspàs dels clients que hagin pogut acreditar la seva situació.

Cunill també ha informat que en total l’AREB ha cobrat 25,8 milions d’euros per les dues vendes de Vall Banc, la primera a JC Flowers i la segona a Crèdit Andorrà el passat mes de febrer.

Els consellers generals de l’oposició han agraït la compareixença de la responsable de l’AREB malgrat que li han retret que no hagi aportat informació més detallada i els comptes de BPA, que tant el PS com Terceravia han reclamat en diverses ocasions. Cunill ha argumentat que BPA és una entitat privada i que per això no es faciliten els comptes i s’ha excusat amb les recomanacions dels assessors i en la legalitat per no aportar segons quins detalls del procés de resolució. Les explicacions no han convençut als parlamentaris, que han insistit en el torn de preguntes en la falta d’informació i transparència.

TEXTO PROPIETAT: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/10/27/el_dels_clients_bpa_han_recuperat_els_diners_209656_1125.html