Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Govern preveu ingressar 5,8 milions amb l’emissió de monedes

Govern preveu ingressar 5,8 milions amb l’emissió de monedes

Govern preveu ingressar 5,8 milions amb l'emissió de monedes

L’executiu ha aprovat aquest dimecres l’adjudicació de treballs d’emissió de monedes d’euro amb la qual es preveu assolir uns ingressos d’uns 5,8 milions d’euros, tenint en compte el valor de la moneda i la venda d’algunes d’aquestes com a productes de col·leccionista, segons ha informat el ministre Jover durant la roda de premsa d’aquest dimecres. La xifra és superior als 909.471,64 euros de cost que té la producció de les mateixes monedes.

En aquest sentit, enguany, s’adjudica a la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre l’encunyació per un import de 600.502,19 euros. Pel que fa a la resta de treballs com el transport, recepció, tractament, custòdia i distribució, aniran a càrrec de les empreses LADA snc di Maniglio Paolo & C per un import de 220.010 euros, Loomis Schweiz AG per 63.990 euros i, finalment, Menta Cash Management per 24.969,45 euros.

En el marc del ministeri de Finances també s’ha aprovat el Reglament que desenvolupa la Llei sobre la introducció de l’euro en el marc de l’Acord monetari signat entre el Principat d’Andorra i la Unió Europea. Aquesta modificació obeeix a les disposicions jurídiques europees que el Principat d’Andorra ha d’adaptar seguint el calendari acordat per Andorra i la Unió Europea, tal com preveu l’annex de l’Acord monetari. En concret, segons ha explicat Jover, es transposa a la legislació andorrana la Decisió (UE) 2019/669 del Banc Central Europeu (BCE), per la qual es modifica la Decisió BCE/2013/10 sobre les denominacions, especificacions, reproducció, bescanvi i retirada dels bitllets d’euro. També, la Decisió 2019/2195 del BCE per la qual es modifica la Decisió ECB/2010/14 sobre la comprovació de l’autenticitat i aptitud dels bitllets denominats en euros i sobre la seva recirculació; així com la Decisió (UE) 2020/2090 del BCE per la qual es modifica la Decisió ECB/2013/10 sobre les denominacions, especificacions, reproducció, bescanvi i retirada dels bitllets
denominat en euros.

Per altra banda, en la sessió d’avui també s’ha aprovat el Decret de modificació del Reglament de desenvolupament de la Llei de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d’entitats bancàries i empreses d’inversió. Així, aquesta modificació obeeix a les disposicions jurídiques europees que el Principat d’Andorra ha d’adaptar seguint el calendari acordat per Andorra i la Unió Europea, tal com preveu l’annex de l’Acord monetari.