Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

El Copríncep episcopal lamenta que “hem fet molts habitatges però no són per a la classe mitjana”

El Copríncep episcopal lamenta que “hem fet molts habitatges però no són per a la classe mitjana”

El Copríncep episcopal lamenta que “hem fet molts habitatges però no són per a la classe mitjana”

Vives fa costat a les polítiques del Govern per combatre les crisis que hi va havent però considera que hi ha aspectes socials que cal enfocar diferentment alhora que demana a aquells que tenen un nivell de vida folgat “repartir millor les càrregues i els beneficis”

L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, avala les polítiques governamentals per “atenuar les conseqüències de la pandèmia i d’aquesta crisi econòmica que també és energètica” que s’està començant a albirar ara però considera que hi ha aspectes que s’han d’enfocar una mica millor, com la problemàtica de l’habitatge. En aquest sentit, Vives ha assegurat que “hem fet molts habitatges però no són per a la gent normal, per als treballadors, per a la classe mitjana, fins i tot per als temporers”.

El màxim responsable de la diòcesi d’Urgell i cap d’Estat ha iniciat aquest dimarts dia de Tot Sants la visita pastoral que de forma esglaonada anirà realitzant les properes setmanes a la Massana. Ha visitat els dos cementiris de la parròquia i després ha oficiat una missa major a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria. Entre la pregària al cementiri vell i la cerimònia al temple s’ha referit a la situació social que viu Andorra i, també, a altres aspectes que lliguen el bisbat i el Coprincipat mitrat.

L’arquebisbe destaca 

que l’executiu “està fent molt” i per això  ha expressat “el meu suport a les polítiques que el Govern fa” sense que això vagi renyit amb el degut “respecte” cap a l’oposició

Vives ha recordat que està en plena roda de trobades i contactes, per exemple, amb els grups parlamentaris, i que a tots els representants polítics “els preocupen aspectes relacionats amb el nivell de vida”. En aquest sentit, l’arquebisbe ha exposat que “per a molts és folgat” però no pas per a tots i per tant, caldria “repartir millor” les càrregues i els beneficis. Amb tot, el cap d’Estat mitrat ha recordat que s’han donat als darrers temps “coses que potser no ens pensàvem que arribarien mai a Andorra” com els ERTOs.

Vives, que ha destacat que l’executiu “està fent molt” i per això “bona part d’aquest gran endeutament (de l’Estat) és per poder ajudar”, ha expressat “el meu suport a les polítiques que el Govern fa” sense que això vagi renyit amb un “respecte” als parers que exposa o pugui exposar l’oposició. I ha assegurat que cal posar l’accent amb el tema de l’habitatge atès que a parer seu potser no s’ha acabat d’enfocar prou bé perquè no s’ha tingut prou en compte la classe treballadora. En tot cas, ha recordat l’arquebisbe, “si vam saber respondre amb els comuns quan la pandèmia”, i tot i que hi pugui haver alguna iniciativa en curs, ara “esperem i demanem” una solució per a problemàtica de l’habitatge perquè la majoria de promocions que s’han fet “no són per als nivells més normals, de la classe mitjana, dels treballadors o dels temporers que viuen aquí”.

CRÍTICA A RÚSSIA

El Copríncep ha advertit que aquest hivern pot ser molt complicat “per a les famílies” per la manca de recursos energètics o hídrics i ha fet una crida a la solidaritat. En aquest sentit, Vives, que ha recordat que la setmana passada va rebre les cartes credencials de dotze ambaixadors, ha destacat la trobada amb la diplomàtica de Polònia. I ho ha remarcat perquè, ha explicat, aquest país ha vist passar fins a set milions d’ucraïnesos que s’escapen de la guerra i n’ha acollit, no pas sempre les administracions sinó també la ciutadania, fins a quatre milions.

L’arquebisbe ha aprofitat l’al·lusió a la guerra per lamentar el posicionament de Rússia ja que l’evolució del conflicte bèl·lic està permetent veure “un rostre de l’atacant molt dur molt salvatge fent el que no és lícit en la guerra” que és anar a atacar posicions que van més enllà d’objectius estrictament militars. Així, ha ressaltat que bombardejar sense escrúpols tota una “ciutat immensa com Kíiv és perquè es vol fer mal”.

TEXTO PROPIETAT: https://www.altaveu.com/actualitat/politica-social/hem-fet-molts-habitatges-pero-no-son-classe-mitjans-treballadors-temporers_43260_102.html