Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

El PS proposa que es limiti l’actualització de les rendes dels locals comercials

El PS proposa que es limiti l’actualització de les rendes dels locals comercials

El PS proposa que es limiti l’actualització de les rendes dels locals comercials

La formació alerta que si es permet que l’IPC s’apliqui a les quotes que paguen els negocis s’empitjoraria “l’espiral de preus” i proposa que, igual que en el cas dels habitatges, només s’apliqui el 25% del que es decideixi que s’apugin els sous

El PS alerta del perjudici que pot suposar per a molts comerços i empreses el fet que als lloguers dels seus locals s’apliqui l’IPC amb què tanqui el 2022. La formació posa en relleu que això pot suposar un important increment de costos per als negocis i, de retruc, alimentar encara més l’espiral inflacionista actual. Per això, proposen que es limiti aquest augment. En concret, que sigui el mateix que entenen que cal permetre per les rendes d’habitatges: un 25% del que s’acabi pactant o establint pels salaris.

El president del grup parlamentari, Pere López, ha posat en relleu que la nova llei de mesures urgents per a l’habitatge no contempla aquesta situació. I que això vol dir que “s’aplicaria l’IPC a tots els locals llogats”. I això, alerta, “pot suposar una forta pujada pels comerços”. Per això, “pensem que cal actuar en aquest sentit i protegir empresaris i professionals del país d’aquesta espiral inflacionista”.

Així, en una de les dotze esmenes presentades al text, proposen una limitació a aquesta actualització de rendes dels locals comercials. Seria, de fet, la mateixa que defensen per les quotes dels habitatges: un 25% de la pujada salarial que s’acabi dictaminant. Per posar un exemple, si els sous creixen un 4%, el màxim que es podrà un lloguer seria un 1%.

TEXTO PROPIETAT: https://www.altaveu.com/actualitat/economia/ps-proposa-es-limiti-actualitzacio-rendes-locals-comercials_43287_102.html