Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Gallardo creu que en sis mesos es poden veure accions del pla estratègic pel comerç

Gallardo creu que en sis mesos es poden veure accions del pla estratègic pel comerç

Gallardo creu que en sis mesos es poden veure accions del pla estratègic pel comerç

El novembre es crearan tres grups de treball (Andorra Shopping, Observatori i Excel·lència) per impulsar i donar forma a les iniciatives contemplades en el document

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presentat el Pla estratègic de comerç davant els representants del sector. S’ha volgut destacar que es tracta d’un projecte que “vol, fonamentalment, millorar la competitivitat, la innovació i la digitalització amb l’objectiu d’accedir a nous mercats i a nous clients. A banda el novembre s’han de posar en marxar tres grups per donar impuls a aquest sector econòmic. Les primeres accions palpables del pla han de ser una realitat en els pròxims sis mesos.

En la presentació també hi van ser presents el secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Èric Bartolomé, i el director d’Empresa, Comerç, Desenvolupament Industrial i Transport, Josep Pujol. Durant la trobada, es van anunciar la creació dels tres grups, tots penjant del Consell Andorrà de la Competitivitat del Comerç, on hi ha representants del Govern, d’Andorra Turisme; d’Andorra Business, per part pública; i de la Cambra de Comerç, la Confederació Empresarial, l’Eix Comercial i The Shopping Mile. Es tracta de la plataforma, amb representació del sector i de l’administració, per avançar en les accions proposades al pla estratègic.

Ara, amb una representació de tots els membres d’aquest, es creen els tres nous grups de treball: Excel·lència comercial, Observatori del comerç, i Andorra Shopping. Aquest darrer, segons va explicar Gallardo, té la voluntat de millorar i potenciar l’experiència comercial, treballant propostes que concerneixen i involucren a aquest àmbit, com ara el reforç de la imatge del Principat com a destinació de compres amb una planificació específica a nivell digital i una planificació anual.

Pel que fa a l’Observatori del comerç, Jordi Gallardo va posar en relleu que es crea un nou espai d’anàlisi, coneixement i reflexió sobre el sector de la venda al detall del país. Així, els membres d’aquest grup hauran de recollir i avaluar la informació vinculada a les compres amb incidència en la gestió de les empreses d’Andorra. Finalment, el grup d’Excel·lència comercial treballarà la dinamització i l’atracció de noves marques comercials. “Volem analitzar quines ens interessa fer venir i quins requisits calen per aconseguir-ho”, ha explicat el ministre.

El titular d’Economia ha afirmat que la reunió va ser “molt positiva”. Entre altres aspecte, pel fet que “ara passem ja accions executives i palpables, que és el que volia el sector”. També ha remarcat que, justament, aquestes iniciatives “requeriran la implicació dels agents”. Per ara, hi ha una dotació prevista per aquestes actuacions, d’uns 170.000 euros. Com a exemple d’una primera necessitat, Gallardo ha citat la reforma del ‘microsite’ amb l’oferta comercial del país. Aquesta nova web, però, es farà seguint el que es decideixi en els respectius grups de treball.

Un altre punt que, ha admès, potser cal abordar en aquests grups de treball és l’aspecte dels salaris que es paguen. “Si volem ser competitius com a destí, segurament l’aspecte retributiu és un dels temes que s’han de reflexionar”, ha comentat el titular de Presidència, Economia i Empresa.

TEXTO PROPIETAT: https://www.altaveu.com/actualitat/economia/aposta-pla-estrategic-comerc-millorar-competitivitat-sector_43087_102.html