Gestoria comptabilitats fiscalitat immobiliaria assessorament Andorra

Les companyies asseguradores són el principal blanc dels ‘ciberatacs’ registrats al país aquest 2022

Les companyies asseguradores són el principal blanc dels ‘ciberatacs’ registrats al país aquest 2022

Les companyies asseguradores són el principal blanc dels ‘ciberatacs’ registrats al país aquest 2022

Un de cada cinc atacs cibernètics constatats al Principat busquen ‘pescar’ dades, i una de cada quatre persones que és ‘atacada’ acaba picant

Les companyies asseguradores són aquest 2022 el principal blanc dels ‘ciberatacs’ que s’han donat al país. Així ho ha assegurat el responsable de l’Agència Nacional de Ciberseguretat (ANC), Jordi Ubach, al tomb d’unes xerrades sobre la matèria que ha organitzat Andorra Telecom dirigida a les empreses del país. Dels atacs cibernètics que es constaten al Principat, un de cada cinc busquen ‘pescar’ dades. De fet, la immensa majoria dels atacs que tenen a veure amb les asseguradores tenen com a objectiu ‘robar’ més informació de la que ja hi ha disponible per norma a les xarxes.

Segons Ubach, que ha assegurat que Andorra no segueix uns patrons gaire diferents dels de la resta de països d’arreu del món en matèria d’atacs tecnològics, una de cada quatre persones que reben un advertiment, una petició, en definitiva, un atac que acaba sent fraudulent, ‘pica’. Que ho acabi denunciant o no a les autoritats especialment policials és una altra cosa. I l’agència, tot i que col·labora amb la policia, no té per norma investigar aquestes accions fraudulentes. L’ANC ofereix com a principals iniciatives la formació, la sensibilització, alertes i contactes internaconals per poder disposar “d’informació de primera mà”.

El responsable de l’agència ha recordat que qualsevol gran dany pot causar una important perturbació, però que de “preocupació no se n’ha detectat cap”. Els atacs de denegació de servei que fa uns mesos van afectar amb força Andorra Telecom han remès, ha assegurat Ubach, gràcies a la inversió que al seu dia va fer la companyia per mitigar aquelles accions que el responsable de l’ANC ha emmarcat en un context europeu de tensions en la matèria. Amb tot, d’atacs similars a aquells “n’hi ha cada dia” tot i que no acaben arribant a l’usuari pels mitjans que s’han posat per remeiar-los.

JORNADA EMPRESARIAL

Sobre la jornada empresarial en concret, Ubach ha explicat que s’ha fet el tomb al “context actual” tot destacant que “hi ha un llarg camí per recórrer” amb el desplegament de la llei i els dos reglaments que n’emanen. Hores d’ara, les empreses que estan directament afectades per la lesgislació sobre ciberseguretat són aquelles que tenen més de cinquanta empleats o les que tenen una facturació anual de 10 milions d’euros o més. A més, les empreses en qüestió es divideixen entre els serveis essencials, que són aquelles operadores de qualsevol sector però que estan pràcticament en règim monopolístic i les empreses importants.

TEXTO PROPIETAT: https://www.altaveu.com/actualitat/empreses/companyies-asseguradores-son-principal-blanc-ciberatacs-registrats-pais-aquest-2022_42579_102.html